(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Sataráš

Potřebné ingredience
Plecko, kýta, může být i kuřecí maso. Brambory, zelenina (paprika, rajče, cuketa, dýně), bylinky, kousek másla
Postup přípravy
Toto jídlo si manžel objednal na dovolené v Chorvatsku. Neznám přesné složení, ale podle chuti jsme si ho nějak "vyrobili" a děláme ho doma. Do zapékací mísy nebo pekáče dám 1/3 masa nakrájeného na kousky, 1/3 brambor nakrájené na měsíčky. Osolím, opeřím a přidám bylinky (čerstvé, ale když nejsou tak dávám provensálské koření), trošku podliju vodou, přidám kousek másla a dám péct do trouby. Když je to téměř měkké přidám 1/3 zeleniny, hlavně rajče, paprika a cuketa. Ale dá se měnit dle situace v lednici. Např. Lilek, dýně ... co kdo rád. A peču ještě tak 10 minut, aby zelenina byla na skus. Rajčata se zlehka rozpečou, ostatní zelenina je křupavá a to vše dohromady dává výtečnou chuť masu, bramborám i šťávě. Nám to moc chutná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

jarla
(upraveno)
23. 7. 2013, 10:03
vyzkouším

nahlásit
marky18
(upraveno)
1. 9. 2012, 11:01
To zní super, díky za tip


nahlásit